Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. május 1., szombat

4. Tíz éves kisfiamnak olvashatok-e Harry Pottert?

Tisztelt Bujdosó Karolina!

Az ön véleménye szerint tíz éves kisfiamnak olvashatok-e Harry Pottert? Egyáltalán javasolja-e. Mondtak rá hideget, meleget.

Üdvözlettel
Sz. Anita

Kedves Anita!

Az írónő véleményével többé-kevésbé egyet értek, aki azt ajánlja, az olvasó legalább annyi idős legyen, mint a könyvben Harry Potter. Az első kötetben -ha jól emlékszem-, 11 éves, a hetedikben 17. (Csak hát persze, ha beleszeret a gyermek, ember legyen a talpán, aki visszatartja az újabb és újabb részektől.)

Mivel én magam is olvastam, saját tapasztalatból azt mondhatom, a negyedik rész végéig beszélhetünk mesekönyvről, ott viszont hirtelen fordulattal felnőttmesébe alakul át, onnantól a kötetek vége nem nyújtja a meséktől elvárható megnyugtató feloldást. A negyedik és későbbi részeket még évekig nem ajánlanám fiának, az első három kötetben viszont nem látok veszélyt.
Összességében én színvonalasnak tartom a Harry Potter könyveket.

Üdvözlettel,
B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: