Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. szeptember 10., kedd

329. Azt gondolja, hogy lehet, hogy meleg

Kedves Karolina!
A férjemmel elég régóta sok vitánk van,leginkább a pénz miatt, a így a szexuális életünk szinte semmi. Azt mondtam neki egyik nap, hogy költözzön el, hátha változtat a viselkedésén, de az ellenkezőjét értem el. Nagyon hiányzik, nagyon szeretem. Van két kis gyermekünk. Beszéltem vele és mondtam, hogy hiányzik, és azt mondta, hogy ő neki is mi. Szeretne megölelni, de van valami, ami nem hagyja nyugodni. Azt gondolja, hogy lehet, hogy meleg, bár nem vonzza senki, még az elköltözése előtt pedig mondta, hogy mennyire kíván, de nem akar kihasználni. De ez a gondolat, nagyon nyugtalanítja, és így nem akar visszajönni, hozzánk mert nem tudja,hogy mi van és sajnál minket, és nagyon szeret bennünket. Én ezt nem tudom elfogadni, hogy az egyik nap kíván, a másik nap gyanakszik arra, hogy meleg. Lehet, hogy a sok vita összekavarta benne az érzéseket. Mi tévő legyek? Nagyon szeretem.

Judit

Kedves Judit!
Nem gondolnám, hogy a veszekedések miatt merült fel férjében a gondolat, hogy meleg. Éppen fordítva: azt hiszem, azért "kellett" annyit vitázni a pénz kapcsán, mert hiányzott az intimitás, és ilyenkor jól jön egy téma, amit ki lehet nevezni feszültségforrásként. Kevés a pénz, tehát nincs szex. Valójában nincs szex, mert gond van a kapcsolattal (lehet, azért, mert férje valóban meleg, ezt nem tudhatjuk mi most, hiszen ő sem tudja még), tehát mindenkiben nő a feszültség, mert érzi, valami nem stimmel. Senki nem tudja, mivel van gond, így hát elkezdi keresni, mi okoz problémát, és sok minden kínálkozik, például az, hogy feszültek a pénz miatt. Ez arra is alkalmas, hogy eltereljék a figyelmet a személyesebb problémákról. Persze, mindez nem tudatosan, nem szándékosan történt.

Amit most tehet, hogy megpróbálja elviselni a jelenlegi helyzet bizonytalanságát (hogy nem tudja, helyreáll-e a család, hogy valóban meleg-e a férje), és minél nyitottabban, ugyanakkor nyugodtabban kommunikálni férjével arról, melyikük mit szeretne. Mi az, amiben biztosak. Jó kiindulási pont például, ha abban biztosak, hogy jót akarnak a gyerekeknek, és hogy normális viszonyt szeretnének egymással. Akkor egyelőre ezen lehet dolgozni. Napolják el azt a kérdést, együtt maradnak-e (vagy inkább újra együtt lesznek-e). Az segít a legtöbbet, ha nem keresnek hibást, sőt, még hibát sem. Olyanná alakult a kapcsolat, ami már egyiküknek sem jó. Most azt kell nyitottan megnézni, vajon ki tudnak-e alakítani egy másfajta kapcsolatot: akár párkapcsolat formájában, akár barátként és szülőtársként.

Lehet, hogy férjének még sok idő lesz, míg megbizonyosodik róla, meleg-e, ezt hiába próbálná sürgetni. Ebben a pillanatban olyan megoldást kell találni arra, hogy elviselhető legyen a légkör, amibe belefér, hogy nyitva marad ez a kérdés.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: