Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. szeptember 3., kedd

328. Megcsaltam őt, mivel ő is ezt tette velem

Tisztelt Cziglán Karolina!

Az én problémám igen összetett. Nagyon hálás lennék, ha valami jó tanáccsal tudna ellátni, mert már az öngyilkosság gondolata is megkörnyékezett, nem is egyszer. 43 éves vagyok és 18 éve házas,két lányunk van. 10 és 16 évesek.

Egy jó pár éve kezdtem azt érezni, hogy a feleségem eltávolodik tőlem, tudtam hogy szeret, de már nem olyan volt mint régen. Fél évvel ezelőtt, nem tudom mi okból, talán az Isten akarta így, talán nem, de felkeresett az életem első nagy szerelme Szlovákiából, akivel 18 évesen fülig oda voltunk egymásért, de két év után a pénztelenség és a talán az akkori rendszer is lehetett az oka, de én elfelejtettem azt a nőt, mert csak ritkán tudtunk találkozni. Most viszont újra szerelembe estünk. Ráadásul sokkal jobban, mint annak idején, és ez a lamour azóta is tart, és egyre többet találkozgatunk, amire már a feleségem is rájött, és voltak vitáink ezen. Bár nekem mindig is lelkiismeret furdalásom volt, amikor vele találkoztam, mert éreztem hogy a feleségem sohasem tenne ilyet velem.

A hetekben viszont igen gyanús lett a feleségem, és nyomozni kezdtem utána, ami alapján kiderült, és ő be is vallotta, hogy már 2 éve van valakije, de sírva esküdözött, és a nyakamba borult, hogy mindig is lelkiismeret furdalása volt ezért, és mostantól vége, befejezte. Megbocsát nekem, és kezdjünk újra mindent, ha én is megtudok neki bocsátani, mert ő nem akar engem elveszíteni és szeret engem. Így, ha újra kezdünk mindent az én lelkiismeretemnek is könnyebb, hogy megcsaltam őt, mivel ő is ezt tette velem, és már régebben, mint én ővele. Viszont most a Szlovák lány sír nagyon, hogy ő sosem hazudott nekem, én vagyok neki a minden, és csak velem akar élni, és nem tudja miért akarom azt a nőt választani, aki már 2 éve hazudozik nekem. Ő az idén vált el, mert a férjének már 10 éve szeretői voltak, és nem bírta tovább elviselni. Most viszont nem akar már nélkülem élni, én vagyok neki a minden.

Én viszont tanácstalan vagyok. Ragadjam meg az alkalmat a feleségemmel való békülésre (megbízva benne úgy, hogy előző nap még a találkát beszélte meg a férfivel), eldobva ezzel azt, aki szeret engem nagyon, és én is őt, vagy szakítsam szét a családomat, annak ellenére, hogy a feleségemet is szeretem, és nem tudom kiverni a fejemből az együtt eltöltött 18 évet.
Tudom, sokan mondják nem lehet egyszerre két nőt szeretni, én mégis ebben a helyzetben vagyok.
A szlovák nő viszont úgy ragaszkodik hozzám, mint egy gyerek, és soha senki nem szeretett még így engem. A feleségem viszont két éve hazudozik nekem. Igaz fél éve már én is neki. Mégis szeretem őt is. Nem tudom mit tegyek.

Köszönöm megtisztelő válaszát!

István


Kedves István!

A jelenlegi, csak fájdalmasan megoldható helyzetet vegye úgy, mint az árát annak, hogy már régen érezte, gond van a házasságában, mégsem tett aktív lépéseket. Ilyenkor előbb-utóbb felbukkan egy harmadik. Ha jól működött volna a házasság, bizonyára egyikük sem lett volna nyitott a külső kapcsolatra. Mindenképp komoly veszteség lesz lemondani az egyik nőről, ezt nem tudja megspórolni. Annak idején, mikor elkezdte érezni, hogy gond van a házassággal, amennyire leveléből kiderül, aktívan nem sokat tettek, hogy javítsanak a helyzeten, és ismét közel kerüljenek egymáshoz. Most jóvá teheti ezt, és kezébe veheti az irányítást. A legrosszabb az lenne, ha nem tudván dönteni a két nő között, várna, hogy megoldódjon magától a helyzet (például valamelyik nő mondjon nemet). Ezt azért írom, mert sokakkal történik ez, és bár abban nem adhatok tanácsot, kit válasszon, de azt határozottan javaslom, hogy ez utóbbi, mindenkinek ártalmas megoldást ne válassza. Egyszóval: bárhogy is dönt, fel kell vállalni a gyászt és veszteséget a döntés következtében.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: