Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. december 26., szerda

292. Adjam éjszakára vissza cumit?

Kisfiam 3 éves most,két hete kitalálta hogy odaadjuk a cumit a Mikulásnak. Megjegyzem egy időben szokott be az oviba is. amióta nincs cumija a délutáni alvások mennek, az óvodában is ,de azóta nincs olyan éjszaka hogy ne ébredne fel,és szó szerint düh roham van fél óráig,rugdos és üvölt hogy hagyjuk békén, utána ha kifárad alszik tovább. A roham közben nincs ébren,de minket okol valamiért,és hemmét keresi. Hemme csecsemő korában az első úgymond szava volt, szerintem ez a cumit jelenti, mert mióta nincs cumi ezt mondja sírás közben. Mit tegyek, adjam éjszakára vissza cumit? Kérdezzük hogy mi a baj,de reggel nem emlékszik semmire,és nincs semmi baja sem.
nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. köszönettel:Ildikó


Kedves Ildikó!
Igen, ajánlják fel a cumit (nem biztos, hogy félig alvó-dühöngő állapotában el tudja fogadni, de próbálják meg. Ha pedig már este elfogadja, az a legjobb, akkor talán el is marad a dühroham.). Az éjszakai felébredés során, aki ott van vele, jelezze jelenlétét (simogassa meg a hátát, ha szereti a kisfiú az éneklést, énekelhetnek is, ha nem rúgja ki magát, ringassák). Nem baj, ha nem sikerül megnyugtatni, sokkal fontosabb célnak tartom, hogy maguk legyenek nyugodtak, ezt előbb-utóbb meg fogja érezni a kisfiú. Nem az a jó "megnyugtatás", ha egymás után mindent megpróbál bevetni a szülő, kétségbeesetten bedobva mindent a repertoárból, és egyre idegesebb, hogy még mindig nem nyugodt a gyerek, hanem ha bírja a gyerek feszültségét, és ha sikerül ráérezni, mivel segíthet neki, akkor segít (ha nem, akkor "csak" vele van).


Vajon nincs valami túlzott megfelelési szándék az óvodai beszokással egy időben való cumilerakás mögött? Hallott valamit esetleg róla a fia, hogy a nagyfiúk nem cumiznak, és az óvodában kinevetik majd emiatt? Ez csak ötletelés, vajon miért kellett a Mikulásnak odaadni a cumit. Ennek is utánajárhatnának, hátha sikerül neki segíteni, eloszlatva félelmeit.


Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: