Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. január 1., kedd

293. Nem bírja az ünnepeket, ezért iszik

Kedves Karolina. 
Férjemmel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. 35éve vagyunk házasok. Megismerkedéssünkor egyáltalán nem ivott,talán ezért is lettem szerelmes bele.Ugyanis mindkettőnknek édesapja ivott, amit én nagyon megutáltam. Katonaság után megkóstolta azóta iszik. Mikor többet mikor kevesebbet. A hangulata is változó. Van amikor csendben van van amikor drasztikusabb. Van hogy 1 hónapig nem iszik semmit. Amúgy józanon mindent meg lehet vele beszélni,nevetgélni. Ami nagyon bánt,hogy bármilyen ünnep következik, szülinap, házassági évforduló húsvét, karácsony,szilveszter nem bírja az ünnepeket és iszik. Miért van ez. Nagyon szomorú vagyok amúgy nagyon jó ember lenne.Szereti a családját semmi oka nem lenne velünk szemben az italozásnak. Normális átlagemberként élünk,szép unokáink vannak és szereti is őket.Dolgozik, fizetést hazaadja.Mi lehet az oka az ivásnak, és hogyan tudnék rajta segíteni. Várom válaszát Üdv.Katalin

Kedves Katalin!
Eszméletvesztésig iszik, vagy néhány pohárral, és kicsit becsíp? Utóbbi nem betegség, és a legtöbb ember csinálja. Teljesen megértem, hogy Ön erre fokozottan érzékeny, és azt remélte, mivel férjének is hasonló a családi háttere, ő is hasonlóan érez majd ezzel kapcsolatban. Most bizonyára csalódott, hogy nem így van, és nem maradt távol az Önök otthonától sem az ital. A szaga, a látvány bizonyára szomorú emlékeket ébreszt. Ennek ellenére azt javaslom, ne férje ivására próbáljon hatással lenni, mert ez csak feszültség forrása lesz, és ha valamilyen hatást kelt, az éppen ellenkező lesz, mint amit elérni szeretne. Inkább Önben, belül kell helyre tenni ezt a kérdést, elválasztva férje ünnepkor való italozását az édesapjához kapcsolódó szomorú emlékektől. Feltételezem, ő nem csak ünnepekkor ivott... A két ember, a két élethelyzet nem azonos, Önnek van dolga vele, hogy megtanulja szétválasztani saját magában is.


Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: