Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. november 21., szerda

287. Teljesen kifordultam magamból

Üdv!
Az életem teljesen megváltozott! Más irányba megy ahogy én azt nem terveztem! Teljesen kifordultam magamból! Helytelen dolgokat teszek! Változást szeretnék! Teljes változást! Hogy kezdjem újra? Mi az első lépés? Hogy hagyjam el a mostani életformám?

Kedves Levélíró!

Az már önmagában nagy dolog, ha az ember kimondja, szeretne változni. (Nem pedig másoktól várja, hogy változzanak.) Hogy mi az első lépés: annak ellenére, hogy nem tudom, milyen témában szeretne változni, meglepő módon mindenképp ugyanazt javasolnám elsőnek: vegye át, mi az, amivel most elégedett az életében, önmagában, legyenek ezek bármilyen apróságok is. Például a változás szándéka, az az iránti lelkesedés is lehet ilyen. Vagy bármilyen apróság, amit jól csinál, amilyen helyzetben elégedett magával. Biztosan van ilyen, még akkor is, ha sok mindenben változna. Ezek szem előtt tartása fontos, mert éppen ebből tud táplálkozni, erőt meríteni. Ha valamit ki tud jelölni, amiben már most elfogadja, szereti magát, akkor már "csak" az a feladat, hogy ezt bővítse. Persze, ez többéves, sőt, tulajdonképpen egész életre szóló program.

Bármiről is legyen szó, sok sikert kívánok ehhez az úthoz!
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: