Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. július 25., szerda

262. Nem szabadna nélkülünk a gyermekünket náluk hagyni.

Kedves Cziglán Karolina!

Szeretnék Öntől tanácsot kérni!
Van egy 3 éves kislányom, akit mindenki nagyon szeret. Nagyon barátságos,aranyos kislány!
A nagynénémnél vettem észre olyan dolgokat, amik nagyon zavarnak: /Neki nincsenek gyermekei/
-állandóan ölben tartja kislányomat, mindig puszilgatja, simogatja, nem úgy viszonyul hozzá, ami szerintem egészséges lenne, mellkasára fekteti.....stb, ha ő is velünk van és megszidom a gyermekemet valamiért, akkor rögtön megöleli, simogatja, így a lányom nem is fogad olyankor szót, amikor nagynéném is jelen van. Volt amikor pár napot töltött náluk kislányom, és amikor hazajött, nem bírtam vele, nem fogadott szót...pár nap kellett, mire újra úgy viselkedett, ahogy megszoktuk tőle. Amikor kislányom nála tartózkodik, ölben eszik, eteti, ....mindig puszilgatnia, ölelni kell őt.. Több alkalom is volt, amikor én is jelen voltam és hallottam, hogy anyunak szólította, és ő ezt hagyta, nem szólt semmit, amikor én kiigazítottam, hogy nem az anyukád, az én vagyok, erre az volt a válasz, hogy féltékeny vagyok, a kislányom kicsi még, nem baj, ha véletlenül másnak is anyát mond. Nemtetszésemet szóvá tettem többször, de erre az lett a válasz mindig, hogy féltékeny vagyok, ez nem normális.


Már ott tartok a férjemmel együtt, hogy talán nem is szabadna nélkülünk a gyermekünket náluk hagyni.

Mit tegyünk? Jól látjuk a helyzetet?
Köszönöm a válaszát!



Kedves Éva!

A távolból nem tudom megítélni, hogy nagynénje szeretetmegnyilvánulásai túlzóak-e, egyedül az Ön kezében van a kulcs, hogy őszintén magába nézzen: lehet-e alapja annak, hogy Ön bármi miatt féltékeny rá.

Akármi is a válasz: természetesen ne hagyja olyannál a gyermekét, akire nem bízza jó szívvel! Hallgasson a megérzésére, és legyen mindig ott, mikor ők találkoznak.

A többnapos távollét után a kislány furcsa viselkedésének az is lehetett oka, hogy meglehet, korai volt neki egy ilyen hosszú elválás ebben az életkorban. A másik ok, hogyha úgy kezelték ott őt, mint egy kisbabát, ő maga is kissé éretlenebbül kezdett viselkedni.

Ha pedig olyan helyzet adódik elő, mikor Ön rászólna a kislányra, teremtsen olyan körülményeket, hogy ne tudjon beavatkozni a nagynénje. (Na az ő karjában legyen.)

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: