Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. május 8., kedd

245. Rajtakaptam, hogy szemezett egy lánnyal

A férjemmel 3 éve vagyunk házasok, 4 éve ismerjük egymást. Tavaly egy esküvőn rajtakaptam, hogy szemezett egy lánnyal, illetve gyakran oda-odanézett. Akkor nem ismerte be ezt az egészet, utána hiába kértem őt számon. Nemrégiben újra feljött ez a téma, és most elismerte, hogy tényleg odanézett, de azért, mert a lány elkezdte figyelni őt. Nagyon kiakadtam ezen, hogy egyrészt még csak 2 éves házasok voltunk, és ő ilyet csinált, másrészt, hogy korábban nem ismerte be. Néha máskor is észrevettem már, hogy meg-megnézett egy nőt, de az csak egy pillantás volt. Egyébként jó férj, mindig azt részesíti előnyben, amit én szeretnék, beteg voltam a házasságunk első 2 évében, és vitt egyik orvostól a másikig, szóval amúgy jóindulatú, szerető férj. De most nagyon megijedtem, hogy talán nem bízhatok benne, és ha már most ilyeneket csinál, akkor később talán megcsal. Nagyon összevesztünk, el akartam hagyni emiatt, de! sírt, hogy ő szeret, és csak miattam van értelme munka után hazajönnie stb. Nem tudom, bízhatok-e benne, és hogy hogyan merjek így gyerek szülni, hiszen ki tudja mi lesz később. A másik dolog ami aggaszt, hogy a családjában az apukája és a bátyja részéről is fordult már elő hűtlenség, mi van, ha ez genetika, és így is úgyis meg fogja tenni?? Bár most azt mondja, hogy ő tudja, hogy sohasem csalna meg, én mégis komolyan azon gondolkodom, hogy elhagyjam, és keressek olyan társat, aki nem bánt meg olyasmivel, hogy más nőket nézeget..


Várom véleményét, előre is köszönettel,
Éva


Kedves Éva!

Nehéz lehet ilyen erős félelmekkel élni!
A problémát nem az esküvői incidensben látom, hanem abban, amilyen erősen Ön szorong az elképzelt megcsalatástól, elhagyatástól. Ezen kellene segíteni, lehetőleg szakember segítségével. Amit leír, az a külső szemlélő szempontjából nem ad okot féltékenységre - és ezt talán Ön is képes látni, mikor nem adja át magát a kínzó fantáziáknak. Férje valószínűleg azért nem ismerte el rögtön, hogy odanézett, mert tudta, hogy ezzel milyen hatást vált ki Önből.

Nem tartom jó oknak a féltékenységre, ha valaki felmenői hűtlenek voltak - az ember csak a maga tetteiért felelős, és a megcsalás nem genetikai kérdés.

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: