Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. május 13., vasárnap

247. Fiatal lány vagyok, aki fél a nemi élettől!

Kedves Karolina!
Én egy fiatal lány vagyok, aki fél a nemi élettől! Sokan úgy tudják körülöttem, hogy még nem szeretkeztem senkivel sem. Persze ez nem igaz, én most 17 éves vagyok, és már most úgy érzem, hogy el kell mondanom valakinek, így találtam rá az ön oldalára! Még fiatalabb voltam, szinte kislány, amikor én és az unokatestvérem puszta "kíváncsiságból", ami nem mondom, jó érzés volt, megtettük azt, amit nem szabadott volna, de most nem tudom, mit tegyek?!... Szüleimmel nem merek róla beszélni, meg senkinek sem, mert félek a véleményektől.... kérem, ha tud, segítsen, köszönöm! :)


Kedves Levélíró!
Az a legfontosabb, hogy magában helyre tegye ezt az eseményt.
A gyermekek, kiskamaszok szexuális kíváncsisága természetes dolog, és az is természetes, hogy bizonyos életkorban (ez általában inkább a kisgyermekkorra, leginkább óvodás korra vonatkozik), a hozzájuk legközelebb lévőkkel, más gyermekekkel, akár rokonokkal élik meg ezt az érdeklődést. Ez általában egymás nemi szervének megnézésében, esetleg megérintésében szokott megjelenni, és persze jó, ha megáll egy bizonyos pontnál. Önöknél kicsit később, nem kisgyermekként került ez elő. Valószínűleg részben az életkori eltolódás is az oka, hogy tovább mentek, amiről mai tudással már látja, nem kellett volna. Ám ahogy minden rossz döntés, ezt is megbocsátható. Próbáljon megértően viszonyulni az akkori önmagához, akiben talán valamilyen hiányérzet volt, amit ezzel akart betömni, és csak utólag látta, hogy nem a megfelelő eszközt választotta. Ha úgy érzi, segítségre van szüksége az élmény feldolgozásához, és a szexualitástól való félelem eloszlatásához, forduljon szakemberhez! Ebben az esetben könnyebben segít egy külső személy, mint a család.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: