Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. február 21., kedd

230. A kislányom ragaszkodik hozzá hogy az apja újra velünk éljen

2éve elváltam. A kislányom ragaszkodik hozzá hogy az apuka újra velünk éljen, viszont mi csak veszekednénk, és a nagyfiam sem akarja hogy visszajöjjön hozzánk az apuka. Megoldást szeretnék!

Kedves Levélíró!
Mivel Ön a szülő, az Ön felelőssége, hogy együtt él az apával, vagy sem. Ezt nem a családi kupaktanács dönti el. Magának tudnia kell, melyik életforma jobb a gyerekei számára, hogy miért vált el, tudnák-e másképp csinálni, ha visszajönne. A gyerekeitől nem várható, hogy felmérjék, milyen lenne, ha visszajönne az apjuk, az ő megnyilatkozásaik ezzel kapcsolatban érzelmi reakciók, amik vágyakból, esetleg haragból, félelemből adódnak. Önnek a szülői felelősség miatt túl kell látnia az érzelmein, és mérlegelni, mi tesz jobbat a gyermekeknek: az apával, vagy nélküle tud-e nyugodtabb, biztonságosabb, szeretettelibb légkört biztosítani. Ennek alapján döntsön!

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: