Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. február 20., hétfő

229. Rettenetesen utálom azt a kort amiben élek

Kedves Karolina,

24 éves nő vagyok. Nekem az a problémám, hogy rettenetesen utálom azt a kort amiben élek. Sokszor arra vágyom, bárcsak sok-sok évvel ezelőtt születtem volna, egy egészen más helyre.Úgy érzem elegem van az emberekből, máskor viszont vágyom a társaságukra. Lassan 5 éve élek párkapcsolatban boldogan, barátnak kevés ismerősömet nevezném, felszínes a kapcsolat velük. Mérnöknek tanulok az egyik egyetemen, már kevés van hátra a diplomáig, de egyre jobban elegem van ebből is, egyáltalán nem szeretnék azzal foglalkozni amit eddig tanultam, mert csak rombolással járna. A természetet, állatokat sokkal többre tartom a nyugati "kultúra" helyett. 

Nagyon szeretek aludni, mert közbe rengeteget álmodok, ami szinte mindig jobb mint ami a valóságban történik. Lassan nem tudom, hogy mit kezdjek az életemmel. Azt hiszem, nekem az alapvető asszonyi dolgok okoznának örömöt, mint a gyereknevelés, és háztartási tevékenységek, egy csendes helyen. De ezt itthon nem merném elvállalni. Megoldás lenne egy külföldi élet?
Előre is köszönöm a választ!
Orsi


Kedves Orsi!
Meggyőződésem, hogy rossz helyen keresi a megoldást. Nem érzi jól magát a bőrében, nem érzi helyén magát, ezért egy másik életet képzel el magának. Ha külföldre költözne, vagy másik korba született volna, nem oldana meg semmit, mert a kellemetlen érzések oka belül van, nem kívül. Így a megoldás kulcsa is. Elsőként az emberi kapcsolatok terén lehetne kezdeni a rendrakást. Vajon miért van elege az emberekből, amikor éppen így érzi? Tud úgy kapcsolódni, olyan bizalmi kapcsolatokat kialakítani, mint amire vágyna? Ha nem, vajon mi akadályozza ebben?

Nem tudom megítélni, a munka megfelelő-e Önnek, de megint csak a vágyálmok és menekülés irányába hat, hogy valami gyökeresen mást képzel el helyette - azt könnyű ideálisnak látni. Több, mint valószínű, hogyha mást csinálna, rögtön nem tűnne olyan idillinek az az élet. Röviden: a harmóniát magában találhatja meg, és akkor a világot is harmonikusabbnak fogja látni.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: