Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2015. szeptember 27., vasárnap

369. Nem egy vékony típus emiatt a szüleim eltiltottak tőle

Üdvözlöm!
Én egy 17 éves erdélyi lány vagyok. Ez év februárjában megismerkedtem interneten egy 19 éves Magyarországi fiúval. 5 hónap után úgy gondoltam, hogy el kell mondanom a szüleimnek mert a fiúval vonzódtunk egymáshoz és nem akartam titkolni. Édesapám nagy örömmel fogdta a hírt, azonnal meghívta a fiút. El is jött, nagyon jól éreztük magunkat, szinte tökéletes volt, csak a szüleimnek nem volt szimpatikus a testalkata miatt. Tudni kell róla, hogy nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem fogyaszt drogokat sem alkoholt, jó az anyagi háttere is és még tanul. Annyi a hibája, hogy nem egy vékony típus és emiatt a szüleim eltiltottak tőle. Ezek után nem tudok bennük megbízni, görcsbe rándul a gyomrom ha beszélnem kell édesapámmal, szóval eléggé megromlott a viszonyom a szüleimmel. A fiúval azóta is napi szinten beszélek,titokban, nagyon jól megvagyunk és reménykedünk a legjobbakban.
Ön szerint ilyen helyzetben mi a teendő?
Üdvözlettel: Ildikó



Kedves Ildikó!

Nagyon különösnek tartanám, ha szüleinek tényleg ez lenne a valós és egyetlen problémájuk a fiúval. Eleinte örültek a hírnek, aztán hirtelen megváltozott a véleményük. Nehezen hiszem, hogy tényleg a fiú testalkata miatt. Gyanítom, hogy a látogatás során volt valami, ami ellenérzést keltett bennük. Csak a beszélgetés oldhatja a feszültséget: próbálja kideríteni, kérdezze kitartóan, hogy vajon mi keltett ellenszenvet a szüleiben, miért nem kedvelték meg őt. Ha azt felelik, hogy a kövérsége az ok, akkor is érdemes lenne megkérdezni, az vajon miért baj. És persze maga is mondja el, hogy fontos magának, Önnek tetszik, elfogadja azzal együtt, hogy nem vékony. Remélhetőleg a beszélgetés megenyhíti majd a szüleit. De ha nem, végső soron akkor is Ön dönt, ki lesz a párja, persze sokkal jobb, ha a család is szívesen fogadja.
Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: