Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. május 4., szombat

311. Gyakran érzem úgy, köd van a fejemben

Kedves Karolina!
Az a problémám, hogy nagyon gyakran érzem úgy, mintha köd lenne a fejemben, nem tudok odafigyelni arra, amit csinálok és gyakran elfelejtek dolgokat (23 éves vagyok). Kicsit olyan, mintha fizikailag ott lennék valahol, de fejben mégsem. Elég fura ez az érzés, és a munkámban is elég sok nehézséget okoz. Páran mondták már, hogy furán viselkedem, de sajnos nem sikerül változtatni rajta. Olyan, minta nem tudnék teljesen felébredni. Már gondoltam rá, hogy estleg ez vitaminhiány miatt van, ezért elkezdtem vasat, magnéziumot, stb. szedni, de így sincs változás. Elég sokat stresszelek a munkahelyemen, lehet, hogy emiatt van?
Előre is köszönöm a választ!


Kedves Levélíró!

Amit ír: koncentrációzavar, feledékenység, szorongás, egyes lelki zavarok tünetei is lehetnek, ezért jó lenne szakembert felkeresni. A másik javaslatom, hogy sajátítson el valamilyen relaxációs technikát, például az autogén tréninget, ami segít hatékonyabban pihenni, javítja a koncentrációt is.

Természetesen fakadhat a munkahelyi stresszből a többi felsorolt probléma, de a stressztűrő képességéből is, azaz elképzelhető, hogy Ön érzékenyebb bizonyos feszültségkeltő helyzetekre. Ezen lehet javítani a fent javasoltakkal, és persze felmerül a munkahelyváltás lehetősége is, ha az derül ki, nem az Ön érzékenységével van gond, hanem magával a helyzettel, a munkakörülményekkel. Az sem ritka ugyanakkor, hogy a probléma gyökere máshol van, mint ahol látszólag jelentkezik: elképzelhető, hogy valakit a személyes kapcsolatai tesznek sérülékenyebbé, és emiatt a hétköznapi kihívásokban nehezebben tud teljesíteni.

Tudom, meglehetősen általános a válaszom, ugyanakkor a problémafelvetés is: keveset tudok arról, hogy érez a munkájával kapcsolatban (egyébként szeretné, amivel foglalkozik?), hogy van amúgy a bőrében, milyen a kapcsolat az Önhöz közel állókkal. Így csak kiindulási pontokat tudtam javasolni.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: