Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. április 21., vasárnap

309. Túlzottan féltékeny vagyok?

Kedves Karolina,Egy párkapcsolati "problémában" szeretném a segítségét kérni. Nemrég /2hónapja/ összejöttem egy 28 éves nővel, egyébként én 26 éves vagyok. Mesélt az eddigi kapcsolatairól és teljesen ki vagyok akadva, igazából nem tudom, hogy jogosan, vagy sem, de állandóan csak arra tudok gondolni, hogy ezekkel a férfiakkal mit művelhetett. 12 férfivel volt eddig szexuális kapcsolata, ebből 4-el 18 éves korában, belőlük 3-al az első randin lefeküdt, mert még tapasztalatlan volt állítása szerint, ezek 3-4 hetes kapcsolatok voltak, a 4. sráccal két hónapot töltött és egyszer feküdt le. 3-al 19 éves korában, ebből az egyik egy 38 éves férfi volt, akivel 3 hónapot töltött együtt és 4-szer feküdt le, a másik két sráccal 2 hónapot és 2-szer. Volt 20 évesen is 2 kapcsolata, ebből az egyikkel 7 hónapot töltött együtt, a másikkal 4.5 évet. Utána jött egy olyan kapcsolata, hogy 1 hónapot voltak együtt a sráccal, itt nem történt semmi, utána a srác visszament a volt barátnőjéhez, mert még őt szerette, majd visszament a páromhoz 2 hónappal később, ekkor ők 2 hónapot töltöttek együtt és 3-szor feküdt le vele, a barátnőm nagyon szerelmes volt már az első alkalom óta. Ezután a srác visszament megint az exéhez, utána próbálkozott kb. 5-6 hónappal később ismét a barátnőmnél, ekkor ő elhajtotta, bár még szerette, ez kb. egy évig húzódott. Ezután volt neki egy fél éves kapcsolata, csak barátság lett belőle 6 hónap után és véget ért, azt követően pedig egy 2 hónapos kapcsolata volt, vele is egyszer szexelt a vége felé. Mikor megismertem őt 1 éve volt szingli. Nem tudom eldönteni, hogy milyen nő, ő valójában, könnyűvérű-e vagy ez teljesen normális és csak én fújom fel, mert féltékeny vagyok. Én nagyon szeretem, mint ahogy ő is engem, de annyira zavar ez a dolog, hogy nem tudok túllépni rajta. Az idősebb férfi is zavar, nem volt felesége, mer elvált volt, de volt két gyereke, akikkel a barátnőm sosem találkozott. Ebben szeretném a segítségét kérni, hogy ez normális dolog-e a részemről, esetleg túlzottan féltékeny vagyok, vagy rosszul választottam és ő egy ….
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Peti


Kedves Peti!
Elkerekedett szemekkel olvastam leírását, de nem azért, mert barátnője könnyűvérű (nehéz is számomra értelmezni ezt a fogalmat a 21. században), hanem az elképesztő részletesség miatt, amivel megbeszélték ezt a dolgot, és ráadásul megjegyezte! Ez sokkal aggasztóbb, mint az exek száma. Ki kezdeményezte, hogy ilyen alaposan kitárgyalják a múltat? Ha a barátnője, akkor nem hiszem, hogy szerencsés lépés volt tőle: nem épít egy kapcsolatot, ha a pár elmerül a kettejük előtti szexuális életük tanulmányozásában. Ez okozhat olyan érzést, mintha egyik megcsalná a másikat, holott nem erről van szó, hiszen még nem is tudtak egymás létezéséről. Talán Ön is valami ilyesmit él most át. Ha pedig Ön kezdeményezte a beszélgetést, Ön akarta tudni, kivel hányszor feküdt le barátnője, akkor mindenképp érdemes feltennie magának a kérdést: miért volt fontos ez Önnek? Mire akarta valójában megkapni a választ? Merthogy a számok semmit sem mondanak, bármilyen precízen vázolta is. Azt akarja tudni, párja is komolyan gondolja-e a kapcsolatot? Vagy valójában jó lett volna azt hallani, hogy alig volt eddig szexuális élménye (lelke mélyén talán azt szerette volna hallani: még nem volt)? Ha így van, a vágy elfogadható és normális, de Önnek kell elrendeznie magában ennek a feszültségét, hogy egyrészt de jó lenne, ha nem lettek volna azok a régi férfiak, másrészt hogy azok a kapcsolatok nem Magának szólnak, nem Maga ellen, hiszen még nem is ismerték egymást. Összességében tehát az a válaszom, egy ilyen beszélgetés után érthető a rossz érzése, de javaslom, a jövőben ne legyen ennyire terítéken a múlt, mert éppen ezzel teszik a jelen részévé, a kapcsolatuk részévé, ami nem oda tartozna.
Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: