Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. december 28., szerda

224. Kislánynak tartjuk még őt ahhoz, hogy pasik után járjon

Kamaszkor. 12 éves a nevelt lányom, Anna. Eléggé kislánynak tartjuk még őt ahhoz, hogy pasik után járjon. Olyan, mintha be lenne rájuk gerjedve, de könyörgöm még csak 12 éves volt októberben. Normális dolog ez? Az állítólagos barátnője folyamatosan elhivja őt órák után, hogy menjünk ide-oda pasikat nézni. Annyiszor bajba került már emiatt, és ő ezek ellenére is csak vele barátkozik, valószinű ennyire gyenge, hogy nem tud nem-et mondani? Ez ellen mit lehet tenni? Folyamatosa hazudik nekünk. Lehet, hogy nagyon szigorúan fogjuk őt? De hát még csak 12 éves, persze, hogy az ember félti őt. Előre is köszönöm

Kedves Levélíró!
Ahogy írja is, Anna kamasz. Természetesen érdeklődik a fiúk, férfiak iránt. Az, hogy megnézi őket, fantáziál róluk, a barátnővel megbeszélik, kinek ki tetszik, teljesen normális. Pár éven belül eljön annak is az ideje, hogy valamilyen valós kapcsolat kezdjen kialakulni közte és egy fiú közt. Az, hogy ide-oda elmennek "pasit nézni", inkább gyermeki viselkedés, azt mutatja, hogy egyfajta játékról van szó, olyan érdeklődésről, amivel maguk sem tudnak mit kezdeni, így csak távolról figyelnek. Önök azzal tudják legjobban megvédeni, ha nem tiltják, nem hozzák olyan helyzetbe, hogy hazudnia kelljen, hanem olyan légkört teremtenek, amiben a kényes kérdések (például szex témában) is nyugodtan, őszintén megbeszélhetők.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: