Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. december 15., csütörtök

221. Mindig az evésen jár a fejem

Már lassan 3 éve fogyókúrázom, de most az idén kezdtem el nagyon komolyan és már addig jutottam, hogy nagyon keveset eszek szinte semmit. A barátaim, a szüleim és a tanáraim is azt mondják, hogy beteg vagyok. Mindig az ételen jár a fejem, folyamatosan mérem magam, hashajtókat szedek, szárad a bőröm, folyamatosan álmos és fáradt vagyok, néha hevesebben ver a szívem...stb . Ez anorexia lenne ?

Kedves Levélíró!
Hogy már anorexia-e, attól is függ, mennyi a súlya, és sok más tényezőtől is. De hogy nem egészséges ez az állapot, az biztos, hiszen fogyókúrázni semmiképp sem koplalással, hashajtókkal kell.
Az az érzésem levelét olvasva, hogy Ön is tisztában van vele, nem jó úton jár. Azt javaslom, bátran vegyen igénybe segítséget, mert ebből a folyamatból egyedül kiszállni nagyon nehéz. A durva fogyókúrával életveszélybe sodorhatja magát, illetve maradandó károsodásokat szerezhet. Nem hiszem, hogy megéri.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: