Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. április 26., hétfő

1. Nem tudom, mi a baj velem

Egy közös ismerősünk ajánlotta, hogy kérdezzem meg önt is a problémámról.Mivel már jártam pszichiáternél, de másvalaki véleményét is tudni szeretném. Nem tudom, mi a baj velem, csak nem vagyok jól egy ideje úgy általában. Rosszkedvű vagyok, és gyakran felcsattalnok. Sokmindent megpróbáltam, gyógyteát ittam pl. ami állítólag nyugtat. A pszichiáter nem mondott konkrétan semmit, hogy mi ez, igaz, elég kevés ideje is volt rám. *t írt fel, de nem kezdtem el szedni, nem vagyok benne biztos, hogy ez kell nekem. Gondoltam, előbb megkérdezek mégvalakit. /*a gyógyszerneveket kimoderálom B. K./

Levele alapján az a benyomásom, még sem Ön, sem a pszichiáter nem tudja pontosan, mi is a gond. Így a gyógyszer szedését én magam is elkapkodottnak találom, ahogy –érzésem szerint- Maga is.

Az derül ki, hogy nem érzi magát jól a bőrében. Érdemes lenne alaposan átgondolni, lehet-e ennek valami oka az életében. Keveset árult el életkörülményeiről: Párkapcsolatban él? Elégedett a munkájával? Változott valami az utóbbi időben? Stb.

Lehet, hogy mindent rendben talál, és mégis marad a rossz közérzet. Ebben az esetben javasolnám, hogy forduljon pszichológushoz vagy terápiával is foglalkozó pszichiáterhez, akivel alaposabban utánaeredhetnek a probléma magyarázatának. Ez egyébként nem okvetlenül zárja ki a gyógyszerszedést, bár szakembere válogatja, mennyire pártolják azt a terápia alatt. (Mindenképp tájékoztassa a szakembert a gyógyszerről!) Kívánom, hogy mihamarabb történjen elmozdulás!

(És köszönöm, hogy első kérdezőként megtisztelt bizalmával!)

Leggyakrabban megtekintett kérdések: