Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2017. április 30., vasárnap

387. Drogok körül forgott az èletem

Kedves Karolina!
Sajnos règóta küzködök önèrtèkelèsi problèmàkkal,a múltban rengeteg hibàt követtem el,amik a mai napig nagyon bàntanak. Bàr azóta rengeteget vàltoztam.


30èves fiatal nö vagyok,16 èves koromtól drog ès nyugtató függö voltam.lassan 3 éve elköltöztem Magyarorszàgról,a függöségem mèrsèklödött,màr nem a drogok körül forog az èletem,nagyjàból 2 ève leàlltam a szerekröl. Megismerkedtem egy fiúval,aki elfogad olyannak,amilyen vagyok,mègha ismeri is a hibàimat.."boldogan" ès nyugodtan telnek napjaink.a múltban sokat szenvedtem,megcsaltak,àtvertek.. Ami màr a múltè,bàr mèg mindig kísèrt az èrzès.


Nem tudok senkiben sem megbízni,ezèrt baràtaim sincsenek ès amint egy kis idöt a pàrom nèlkiül töltök,rögtön az jut az eszembe h biztos növel van,megcsal.
Paranoiàm hol jobban hol kevèsbè de mèrgezi az kapcsolatunkat.


Mindennek csak a rossz oldalàt làtom,lehangolt vagyok,honvàgyam van ès próbàlom megtalàlni az igazi ènem,a komfort zónàmon kívül. Igazàból nincs okom panaszra,söt! Tisztàban vagyok vele milyen jó èletem van,egèszsègesek vagyunk,szeretetben èljük életünket,egy gyönyörü faluban lakom,van munkàm...mègis boldogtalannak èrzem magam javarèszt minden nap sírok ès rettegek,hogy emiatt elvesztegetem a legszebb èveimet. Rettegek,hogy nem fog senki szeretni,ha nem vàltozik meg a hozzààllàsom. Próbàltam különbözö hobbikat talàlni magamnak,sportolàsban,a müvèszetben de az èrzès minden nap kísèrt,mind hiàba.


Tudom,hogy a régi énemnek helye nincs a jövömben,bàr még igy is csak a bulik utàn sóvàrgok,mègha tudatosan ki is zàrtam màr ezeket a dolgokat az èletemböl.


Kèrdèsem az lenne,hogy tudok-e vàltozni ès öszintèn örülni az èlet apró örömeinek?!
Mikor fog teljesen kitisztulni a fejem a sok èv szerhasznàlat utàn? Üresnek ès kilàtàstalannak èrzem magam...


Vàlaszàt elöreis köszönöm!
Mikkamakka


Kedves Mikkamakka!

Először is gratulálok a változásokhoz, nagy dolog, hogy felhagyott a régi életmódjával, és kialakított egy nyugodtabb, egészségesebb életet. Úgy érzem, ezt elszánásból, akaraterővel tette, de nem tudom, mennyire tudta átdolgozni azt a korábbi Mikkamakkát, aki máshogy élt, mennyire kapott segítséget mindazoknak a problémáknak a feldolgozásához, amik például a droghasználathoz vezettek. Azt szokták mondani, a drog inkább tünet, mint a problémák forrása, ezért a kezelés, a gyógyulás sem pusztán a szerhasználat abbahagyása, hanem önismereti, terápiás munka. Nagy teljesítmény, hogy letette a drogokat, de a lelkében ettől még nem lesz automatikusan rend. Keveset tudok Önről, ezért nem tudhatom, mi az, ami feldolgozásra vár, de javaslom, hogy keressen akár egyéni, akár csoportos terápiát, ami segít ennek megértésében. Annak idején a drog, most a féltékenység jel arra, hogy van még valami, amivel foglalkozni kellene. De az első, és talán legkomolyabb, legnehezebb lépést megtette, változtatott az életén: ez feltétele annak, hogy tovább tudjon magán dolgozni. Talán nehezebb megtalálni a megfelelő segítséget úgy, hogy külföldön van, de azért biztosan ott is van szakember, aki rendelkezésre áll.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: