Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2016. március 19., szombat

373. Bennem minden összezavarodott

Kedves Karolina!
Több párkapcsolatom volt eddig, de egyet tudok kiemelni, ami a legjobb dolog volt az életemben. Úgy éreztem, megbecsülnek, tisztelnek és szeretnek, még előtte nem éreztem ilyet, szerettem, de el kellett engednem, azt akartam, hogy boldog legyen, és ő akkor tud csak az lenni, ha megteremti magának a biztos anyagi hátteret. Kiment Németországba, és megbeszéltük, hogy elválnak az útjaink. Azt hittem, túl tudom tenni magam rajta, próbálkoztam másik kapcsolattal is, de abban a fiúban is csak őt kerestem. Aztán egyszer csak jelentkezett, és olyan volt, minden mint régen, persze csak online... de olyanokat irt, amiből azt feltételeztem, hogy még mindig fontos vagyok neki. Aztán hazajött, találkoztunk, és bennem minden összezavarodott én szeretnék vele lenni, nem érdekelnek az anyagi javak de ő azt mondja hogy én nála csak jobbat találok, és nem tudja vállalni a felelősséget, mivel nincs anyagi háttere, és a hosszú táv ígéretét se tudja vállalni, és hogy ő semmit se tud ígérni, és h ő nem férjnek való, én pedig sose kértem tőle h ígérgessen, de én úgy gondolom, hogy akik szeretik egymást azok megoldják hogy együtt legyenek, és csak ez számít. Azóta is beszélgetünk, és rákérdeztem hogy miért ír még mindig, erre írja, hogy mert jó barátja vagyok... ez szíven ütött. Ő 32 éves én 22 és tanuló vagyok, jól mennek a dolgaim az egyetemen, de rossz a hangulatom a magánéletem miatt, és nem tudok a sikereimnek sem úgy örülni... de ezzel a helyzettel nem tudom még mit kezdjek, én szeretnék vele lenni, de ő utoljára azt mondta, az lenne a legjobb nekem, ha kiábrándulnék belőle....mert úgy fogalmazott , hogy tőle csak jobbat találnék, nekem mégis nehéz mert reménykedek és barátként nem tudok rá nézni, de az életemből se szeretném kiírni végleg.. vagy is nem tudom mi lenne jó döntés... Kíváncsi lennék mik a meglátásai ezzel kapcsolatban? És köszönöm a lehetőséget Üdvözlettel Mici.Kedves Mici!

A férfi valószínűleg tompítani akarja a visszautasítást azzal, hogy folyton arra hivatkozik, ő nem elég jó Önnek. Arra hivatkozik, hogy hiányzik az anyagi biztonság, hogy nem tudja ígérni, férje lesz, hogy találna nála jobbat, hogy ki kéne ábrándulni belőle... Holott, mikor két ember arról dönt, akarnak-e párként együtt lenni, akkor ki-ki a saját érzéseiről kell, hogy döntsön, azaz nem az a kérdés, "elég jó vagyok-e a másiknak", hanem "én akarom, szeretem-e a másikat".

Valójában persze most is ez történt, nincs is olyan, hogy valaki tényleg azért szakítson, illetve ne kezdjen újra kapcsolatba, mert úgy gondolja, a másik számára nem ez az előnyös, hanem, ha valaki nem kezd kapcsolatba, akkor ő nem akarja a kapcsolatot - ez nyilvánvaló. Csak sajnos ez a férfi nem vállalja fel a saját döntését, hanem Önre hivatkozik, hogy mindez az Ön érdeke.

Lehet, hogy a férfi azt hiszi, jót tesz Önnek ezzel (bár úgy gondolom, saját magát is védi vele, hogy ne kelljen világosan, saját felelősségét felvállalva nemet mondania), de attól még a nem elhangzott, akkor tudja lezárni a történetet, ha ezt meghallja, komolyan veszi, és elkezdi elengedni, elgyászolni a kapcsolatot.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: