Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2014. február 18., kedd

344. Egy idő múlva már a szex sem működik

Kedves Karolina!
38 éves ff vagyok. Problémám az, hogy csak olyan nőkhöz vonzódom akik nem szeretnek, hidegek velem, sőt kihasználnak. Próbáltam már sok mindent. Próbáltam együtt élni olyannal aki szeret, de nem megy mert egy idő múlva már a szex sem működik. S hajt a vágy, hogy megint olyan után fussak akinek nem kellek. Próbáltam már azt a verziót is, hogy feladom minden hiúságom és maradok olyannal aki hideg velem. Ez se ment, mert ennek meg óriási lelki fájdalom az ára (megcsal, lenéz, kihasznál). Sok pszichológiával kapcsolatos módszert próbáltam. Pszichodrámára jártam 1 évig, kineziológushoz, különböző terápiákra, de ezek az élet helyzetek újra és újra visszajönnek. Állandó szorongásom van , hogy nem kellek egyetlen egy nőnek sem. Nem merek ismerkedni, leszólítani senkit sem, főleg olyat aki tetszik is. Erre is rengeteg pénzt elköltöttem. Voltam "csajozós" tanfolyamon , de inkább csak ártott az egész. Nem tudom mit tegyek.
Árpád


Kedves Árpád!
Elsősorban a másik fél, a nő érzelmeiről írt, a sajátjairól kevésbé, mintha ezeket nem is élné meg, értené teljes biztonsággal. Vajon Ön pontosan mit él meg, mikor úgy érezi, szereti a másik, és egyáltalán, miből érzi, hogy szereti, miből, hogy lenézi... Hiszen volt olyan nővel is együtt, aki lenézte magát. Valamiért mégis igent mondott Önre az illető: vajon tényleg lenézte, vagy valamilyen viselkedésre, megnyilvánulásra "ugrik", ami azt érezteti Önnel, a másik lenézi? Mindezzel azt hangsúlyozom, hogy sok itt a kibontásra váró részlet, az az egyszerű, egyértelmű kettősség, amit vázol (a szerető és lenéző nőkről) valószínűleg sok árnyalatból áll.
Ám egy valami látszik: ha nem bírja az olyan nőket, akik szeretik, és a szex sem működik velük, akkor a kötődéssel van problémája. Azaz ne kerüljön túl közel a másik, az már veszélyes. Persze, tudatosan azt szeretné, hogy nagyon közel kerüljön, mégis feszül Önben valamiféle ellenérzés, ambivalencia ezzel kapcsolatban, ami már nem teljesen tudatos. Valamiért úgy hiszi, a tapasztalat azt mondatja magával, közel kerülni a másikhoz, egy nőhöz veszélyes. Nem feltétlenül a harmónia és elfogadottság terepe. Erre érdemes elindulnia, hiszen a vágyott, elutasító nők és a nem vágyott, szerető nők kettőssége egyaránt arról szólnak: legyen az illető kicsit közel is, távol is.
Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: