Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. augusztus 10., szombat

326. Megtudtam, hogy anyum csalja apumat

Udv! 
Tanacstalan lettem, ezert fordulok segitsegert. Megtudtam, hogy anyum csalja apumat, talaltam emaileket a telefonjaban, mert mar gyanusan sokszor vonult felre, es meg a wc-re is magaval vitte a mobiljat. 1 napig emesztettem magam de amikor megint jelzett a telefon az uj uzenetrol elpattant az agyam es megmondtam, hogy tudok a dologrol.

Az elejen tagadta, de vegul mindent beismert. Kb 1 eve van neki ez a masik "szerelme". Kerdeztem, hogy de akkor miert nem valt el apatol, hiszen igy is sokat veszekedtek, de nem adott normalis valaszt csak dadogott penzrol, meg felelmrol..

Apa.nem az az agressziv fajta. Azt is mondta, hogy apaval.mar nem akarja helyrehozni a kapcsolatat. Igy kijelentettem, hogy vagy elvalik tole szepen, megmondja hogy mar nem.szereti stb. igy apanak nem.kell tudnia errol a masik palirol, vagy ha tovabb szivatja apat akkor elmeselek mindent neki az emailekrol... 

21 eves lany vagyok es meg 12 napig anyuval kell egyutt dolgoznom de hanyingerem van ha ranezek, mert mi mindig ossze tartottunk de cserbenhagyva erzem magam es hatalmasat csalodtam. Nincs tesom de szeretnem, hogy valaki mondjon ra valamit. Mit csinaljak? Helyesen cselekedtem?
Heni

Kedves Heni!

Megértem az érzéseit, hiszen volt egy elképzelése a családjáról, édesanyjáról, és ez most hirtelen megkérdőjeleződött. Így érthető a csalódottsága, dühe. Ugyanakkor érdemes tudatosítania, hogy ez a kérdés szülei párkapcsolatára vonatkozik, azt érinti. Nem Önt csalta meg édesanyja, hanem az apját. Ne haragudjon, ha nyersen hangzik, de Önnek, mint gyermeküknek, ebbe nincs beleszólása. Gondoljon bele, ha valamelyik szülő abba akarna beleszólni, hogyan vezeti párkapcsolatát! Találnának egy SMS-t, ami nem tetszene nekik, és zsarolnák, hogy kínos helyzetbe hozzák, ha nem olyan lépéseket tesz, amiket ők elgondoltak. Valószínűleg fel lenne háborodva, hogy illetéktelen területre tévedtek... 

Ön talán attól tart, anyja melletti kiállás, apjával való kiszúrás, ha hallgat, de itt nem cinkosságról van szó, nem kell választania, ugyanis ezt a kérdést nem az Ön kompetenciája kezelni. És azt se felejtse el, hogy a teljes történet kis szeletébe nyert csak bepillantást! Nem tudja, hogyan alakult a szülők kapcsolata, milyen sérelmek lehetnek egyik-másik oldalon, mi vezetett a megcsaláshoz. De ezt az ember legkevésbé szülei kapcsán láthatja tisztán, hiszen nem kívülálló, Önnek megvannak a saját érzelmei, viszonyulásai. Javaslom, helyezkedjen vissza abba a szerepbe, ami a valóság, hogy Ön a szülei gyermeke, nem pedig bírája. Az a fontos, hogy anyaként, apaként mit érez irántuk. Most dolga van: egy új információt be kell illesztenie az anyjáról alkotott képbe. Ha ez sikerül, bizonyára dühe is enyhülni fog.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: