Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2018. október 4., csütörtök

395. Férfi létemre egyre gyakrabban érdekel, hogy milyen lehet az ágyban egy másik férfivel

Tisztelettel kérdezem, hogy mi állhat -e mögött. Nem tudom, hogy miért van, de 30 éves férfi létemre egyre gyakrabban érdekel,hogy milyen lehet az ágyban egy másik férfivel. Milyen lehet a passzív szerep. Azért lehet ez az érdeklődés,mert biszexuális lennék vagy azért, mert nincs dolgom nőkkel és a meg nem élt,ki nem élt szexualitás így tör utat magának? Ha nem tudom megélni nőkkel akkor a férfiak felé terelődik az érdeklődés, a vágy? Ennek van értelme? Lehet ez a hátterében? A nők vonzanak csak nem merek közeledni feléjük. Számtalan oka van. Kórosan negatív az énképem és önbizalmam sose volt. Ugyan most lenne lehetőségem összejönni egy kedves,okos lánnyal,de nem érzem azt a pluszt ráadásul külsőre sem vonz olyan rettentően,de más oka is van. Ő vallásos én meg kevésbé. A kérdés inkább az, hogy miért kezdhetett el érdekelni már vagy 1-1,5 éve,hogy milyen lehet a szex egy férfivel. Lehetőségem is lenne kipróbálni. Nem tudom, hogy merjem-e megtenni. Mi van ha nagyon nem lesz jó? Hogy fogom ezt feldolgozni? Milyen lesz amikor mások erről viccelődnek és én meg hallgatom? Mi lesz ha élvezem? Azt, hogy fogom feldolgozni? Ha kiderülne, hogy biszex vagyok. Nem tudom mi tévő legyek. Mitől lehet ez az érdeklődés? Honnan tudjam , hogy ki akarom-e próbálni vagy csak egy hiányt pótol ez az érdeklődés? Időről időre felmerül bennem ez az irányú kíváncsiság. Nyomjam el? Ne foglalkozzak vele? Majd egy nő feledteti? Vagy próbáljam ki? nem tudom mi tévő legyek.
József


Kedves József

Semmiképp nem akarom Ön helyett eldönteni, hogy kipróbálja-e a szexet egy férfivel vagy nem. Ha úgy dönt, hogy igen, akkor úgy gondolom, nem kell amiatt aggódnia, mi lesz, ha mások ezzel kapcsolatban viccelődnek, hiszen ez csakis az Ön dolga, amit csak azzal oszt meg, akivel valóban olyan bizalmas a kapcsolata, hogy nem kell tartania élcelődéstől. Ha akarja, senkinek sem kell elmondania. 

Feltette a kérdést: mi van, ha nem lesz jó, és mi van, ha igen. Visszakérdezek: Ön szerint mi van egyik vagy másik esetben? Én azt hiszem, semmi több, mint hogy szerzett egy tapasztalatot, aminek fényében eldönti, hogyan tovább. Talán attól tart, ha "túl jó" lesz, akkor nincs visszaút, ki kell magának mondania, hogy érdeklődik a férfiak iránt, hogy biszexuális, vagy hogy meleg? Ezzel kapcsolatban két doldog tartok fontosnak: az egyik, hogy nem egy szex-élmény dönti ezt el. Vannak önmagukat alapvetően (inkább) heteroszexuálisnak tartó férfiak vagy nők, akik átéltek kellemes élményt a saját nemükkel, ettől még nem gondolják magukat sem biszexuálisnak, sem melegnek/leszbikusnak. És lehet valaki úgy is meleg, hogy nem volt semmilyen szexuális élménye azonos neművel, vagy volt, de rosszul alakult. Magyarán: továbbra is az Ön döntése lesz, minek vallja magát, hogyan gondol magára, és hogy a jövőben milyen nemű párt keres. A másik lényeges szempont, hogy talán nem is az a fő kérdés, hova sorolja magát, hiszen ezek nem szigorú kategóriák (noha a legtöbben így gondolnak rájuk). Valójában sokféle árnyalata van az emberi szexualitásnak, nem feltétlenül kell magát betennie egy dobozba, és eldöntenie, hogy heteroszexuális, biszexuális vagy meleg. Inkább azt döntse el, hogy (jelenleg) melyik nem iránt érdeklődik inkább, melyik nem foglalkoztatja, és milyen jellegű kapcsolatra vágyik, és ahhoz vajon hol érdemes ismerkednie. Lehet, hogy most így vagy úgy érzi, élete későbbi szakaszában pedig másképp fogja, nem szükséges végérvényes kategóriákban gondolkodnia. 

Kérdésére felelve: én még nem hallottam olyat, hogy valaki érdeklődése azért terelődött volna a férfiak felé, mert nem volt barátnője. Nagyon ijesztő arra gondolni, hogy nem a nők "helyett", hanem "csak úgy" érdeklődik a férfiak iránt? 

Ha szeretné valakivel megbeszélni az Önben kavargó kérdéseket, és beszélgetni valakivel arról, hogy vajon hogyan döntsön azzal kapcsolatban, kipróbálja-e a szexet egy férfivel, illetve milyen következményei lehetnek ennek, javaslom a Meleg Háttér Lelkisegélyszolgálatot, ahol anoniman és nyíltan beszélgethet az Önt foglalkoztató kérdésekről. Itt találja az elérhetőségeket: http://hatter.hu/tevekenysegunk/informacios-es-lelkisegely-szolgalat

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: