Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. június 27., szerda

256. Lehet, hogy már nincs rám szüksége?

Kedves Karolina! Kíváncsi vagyok a véleményére. 3.5. éve vagyok párkapcsolatban, egy nálam lényegesen fiatalabb hölggyel. ( több mint 20 év a korkülönbség). A családja ellenzi a kapcsolatot és nem fogad el. Az első évben szidalamzás, az elmúlt 2 évben levegőnek nézés volt a taktikájuk.Tavaly eljegyzést tartottunk, már az esküvőt is bejelentettük idén augusztusra. Most végzett a párom az egyetemen. Azt mondja időt kér, mert bizonytalanságai vannak. Őszinték a kételyei, vagy csak átverés, szakítani akar csak ürügyet keres, netán a mérgező szülők hatása. 1 éve hozzám költözött, és teljesen én tartom el, kicsit fura, hogy ősszel már keres. Lehet, hogy nincs rám szükség? Üdv Zoltán

Kedves Zoltán!
Hogy barátnőjének mik a tervei, nem tudhatom, hiszen nem ismerem őt, csupán néhány alapvető adatot. Azt gondolom, mindegy, hogy a szülőknek mekkora volt a hatásuk a mostani helyzetre, egyrészt, mert ez olyan tényező, amire nincs hatással, másrészt mert barátnője felnőtt nő, így ő dönti el, mennyire engedi befolyásolni magát. Így végső soron Önök ketten számítanak, hogy Önök hogyan tervezik a jövőt.

Ami az anyagiakat illeti, Ön ismeri a barátnőjét, kérdés, mit gondol róla az eddigi tapasztalatai alapján: lehetséges-e, hogy az anyagi helyzetének várható megváltozása befolyásolja döntését? Ha ez komolyan felmerül Önben, vajon milyen hangulat uralkodik (uralkodott) Önöknél? Nem hallom ki soraiból az alapvető bizalmat és jóindulatot.

Igyekszem diplomatikusan fogalmazni: lehetséges, hogy kapcsolatukban az anyagi különbség is része volt az egyensúlynak. Nyilván az Ön számára is van (volt) előnye, hogy egy csinos, fiatal hölggyel él(t). Bár nem mérhetjük kilóra, hogy ki milyen előnyt visz egy kapcsolatba, de valamilyen észlelt egyensúly szükséges ahhoz, hogy működjön a kapcsolat.

A lényeg: ha eddig tartalmasnak élte meg kapcsolatukat, ne magában állítson fel teóriákat, hanem igyekezzen bizalommal fordulni barátnőjéhez, és Tőle megtudni, mit szeretne.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: