Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2018. március 7., szerda

393. Jogos e a félelmem, vagy csak túlgondolom a dolgokat.

Jó napot kívánok! 
Az lenne a kérdésem, hogy jogos e a félelmem, vagy csak túlgondolom a dolgokat.  Kb féléve ismerjük egymást a párommal és kb egy hónapja, mikor úgy tereltem a beszélgetésünket, elárulta, hogy nem szerelmes belèm, csak szeret és jól érzi magát velem, de emiatt nem akar elveszíteni. Annak ellenère, hogy ez engem zavar, ès arra gondolok, hogy csak azért van velem, mert nincs más…vele maradtam. 
Ha ezt nem mondta volna el nekem, nem vettem volna észre, mivel a viselkedéséből azt éreztem, hogy szerelmes. Csak annyi hiányzott, hogy nem mondta még ki a “bűvös szót”, hogy “szeretlek”, de miután szembesültem vele, hogy azért nem, mert nem érez úgy, bennem megtört valami felé…/azt tudom, hogy már volt szerelmes és akkor egyből kialakult, szòval nem mondanám olyan típusnak, akinek idő kell hozzá, hogy kialakuljon./ Érdemes e tovább húzni és később változhat ez, vagy inkább engedjük 
elegymást? 


A másik kérdésem pedig: az elejétől kezdve tudom, sosem titkolta előttem, hogy van egy lány, akit a barátjának tekint és közeli a kapcsolatuk. Van olyan időszak, hogy napi szinten beszélnek a neten, néha meg ritkábban. Mivel egy a baráti társaságuk, ezért gyakran személyesen is találkoznak. Azt is elmondta a párom, hogy korábban szerettet volna összejönni ezzel a lánnyal, de aztán nem úgy alakult. Már régóta nem akar tőle semmit, csak szereti,mint embert. Mivel őszinte volt velem, és nyiltan felvállalta ezt előttem, ezèrt én próbáltam megbízni benne, legyőzni a bizalmatlamságom. Viszont a legutobbi beszelgetésüknél véletlen megláttam, hogy szives smileyt küldött neki üzenetben. Ez elbizonytalanított. Nem akartam, hogy tudjon róla, hogy megláttam, ezért nem is beszéltem meg ezt vele, hogy ő 
ezt, hogyan gondolta. 

Talán csak én látok ebbe többet vagy Ön szerint is lehet alapja a “féltékenykedésemnek”? 
Válaszát előre is köszönöm! 

Üdvözlettel: 
Sára


Kedves Sára!

Számomra az Ön bizonytalansága tűnik a leghangsúlyosabbnak. Gyanítom, ha ez a két incidens nem lett volna (a kijelentés arról, nem szerelmes a párja, és a szíves smiley), akkor lett volna más, ami elbizonytalanítja. Arról nem ír, hogyan volt ez eddigi kapcsolataiban, azokban biztonságban érezte-e magát, és ha igen, akkor ez a mostani miben más - lehet-e, hogy valamiért itt jobban tart párja elvesztésétől, most fontosabb ez a kapcsolat?

Hosszadalmasan nem mennék bele a két példába, mert tényleg nem ott van a lényeg, de nyilván Timi is látta már más esetekben, hogy a szíves smiley sok jelentéssel bír ("imádom, amit írtál", "jaj, de cuki"), nemcsak szerelmesek szokták egymásnak küldeni. Ami a másik esetet illeti: hamar el lehet veszni egy ilyen "ugyanazt érezzük-e egymás iránt" típusú beszélgetésben, és csak félreértések keletkeznek, hiszen mindenki mást ért szerelem alatt, és abban is különbözünk, hogy valaki ezt keresi, vagy egy párt, akivel harmonikus a kapcsolata (valaki pedig éppen ezt nevezi szerelemnek,míg a másik inkább valamiféle rajongást). Megfoghatóbb, ha azt figyeli, milyen Önök között a harmónia, szót értenek-e egymással, bensőséges-e a kapcsolatuk, megvan-e benne a szenvedély, hasonlóak-e a terveik a jövőre nézve, fontosak-e egymásnak. Ezeket Ön érzi a mindennapokban, ezek a fontos kérdések, nem az, hogy szerelemnek nevezzük-e az érzést.

Úgy tűnik, valamiért elbizonytalanodott, garanciát, megnyugtatást szeretne. Ezt az ember nem mindig a párjától tudja megkapni: lehet, hogy Önből fakadnak ezek az érzések, Önnek nehéz elhinni, hogy fontos lehet valakinek, tehát az önértékeléséről van szó, nem pedig a kapcsolatban van probléma. 

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: