Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. február 23., szerda

80.

Üdvözlöm!
Tanácsot szeretnék kérni Öntől. 16 éves fiam kezelhetetlen. Semmi nem érdekli, nem tanul, nem csinál semmit. Fel van háborodva, ha kérünk tőle bármit. Mindenkivel keresetlen hangnemben beszél, nem érdekli, hogy az felnőtt. Velünk, a szüleivel teljesen elutasító és közli, hogy ő utál mindenkit. Nem tudom mi történhetett vele, régebben szófogadó, segítőkész gyerek volt.Olyan érzésem van, mintha teljesen kifordult volna magából.Sorozatban hazugságon kapjuk, de egy vállrándítás a válasz.
Teljesen tanácstalan vagyok.
3 gyermekem van, ő a középső. Rengeteg figyelmet fordítok rájuk, de láthatóan ez nem elég.A másik két gyermekemmel fele ennyi gond nincs. Olyan mintha élvezné, hogy mindenkit sérteget a környezetében.
Mit tanácsol, mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom.
Egy aggódó édesanya, Ágnes



Kedves Ágnes!

A kamaszkor sokakból ilyen viselkedést vált ki, emiatt nem kell megijedni. Ez az időszak a fiuknak sem könnyű, noha látszólag mások isszák csak meg a levét. Ilyenkor viharok dúlnak benne, és ő maga sem tudja, hogy miért válaszol durván, sértően, és maga is szenved ettől. Ha előtte jó volt a kapcsolat, vissza fog térni a régi értékekhez.
Nem ritka egyébként, hogy a középső gyermek éli meg legvadabban a kamaszkort.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: